Ha még több élményre és aktív kikapcsolódásra vágyik, esetleg meglátogatná és kipróbálná a közeli gyógyfürdőket?

Szívesen megismerné a csodálatos Alföld nevezetességeit, a Liget Rezidencia Élményház ebben is az Ön partnere! Számtalan helyszín és program lehetőség várja Önt térségünkben, mint például a mórahalmi Erzsébetfürdő, a makói Hagymatikum, a szegedi Napfényfürdő Aquapolis, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, és a Szegedi Szabadtéri Játékok. Kívánságára személyre szabott, városnéző, fürdőlátogató vagy szórakoztató programot állítunk össze, amelyhez igény esetén transzfert és idegenvezetést is biztosítunk. Bármely elképzelésének megvalósításában partnerek vagyunk, legyen szó meglepetés party, ballagás, leánybúcsú, coaching, lövészet, horgászat, repülés, hajózás a Tiszán… Álmodjon és mi segítünk a megvalósításban, hogy az ÖN öröme teljes legyen!

 Zákányszékhez közeli programok, események, látnivalók:

 

 

 

 

 

Szeged közelségének köszönhetően gazdag programkínálattal rendelkezünk. Az aktuális fesztiválokról, tárlatokról, szabadidős programokról kérjük telefonon érdeklődjenek!

Ezerarcú természetvédelmi és turisztikai egyesület

Egyesületünk a zákányszéki Ezerarcú Természetvédelmi és Turisztikai Egyesület azért jött létre, hogy feltárja és bemutassa a község területén található természeti értékeket és épített emlékeit, miközben pihentető kikapcsolódást nyújt az erre járó kirándulóknak is.

Bővebben…

Tiszaparti Élmény és Kalandpark Szeged

Élmény és Kalandparkunk 2014. május 24.-én nyitotta meg kapuit a Látogatók előtt azzal a céllal, hogy a természet adta varázslatos lehetőségek mindennapi életünk részévé váljanak.

Kalandparkunk közvetlenül a Tisza Parton gyönyörű környezetben:

  • 3 200 méter hosszú kötélpályával  (150 akadály) – különböző nehézségi fokozatok: kék, piros és feketepálya  (1,6 m -14 méter magasságban) (mini – junior – felnőtt pályák)
  • 1300 méter csúszó pályával
  • 1000 méter lombkorona sétánnyal (gyönyörű kilátással Szegedre)

várja Kedves Vendégeit.

Bővebben…

Szt. Erzsébet Gyógyfürdő Mórahalom

Mártózzon meg az egészségben karnyújtásnyira Szegedtől, ahol 21 medence, 11 szauna, beltéri és kültéri csúszdák, gyermekfürdő és szaunavilág, valamint számos felejthetetlen élmény várja!

Bővebben…

Öregház Tanyamúzeum

Összegyűjtöttük a korabeli bútorokat, a rég elfelejtett eszközöket, hogy rajtuk végignézve, egy pár órára újra fiatal lehessen. Ha Önnek csak idõsebbek meséltek az abronyicáról vagy suglótról és társairól, akkor most saját szemével láthatja ezeket a csodálatos dolgokat. Gyerekek játékos formában ismerkedhetnek a szegedi alsótanyák világával, dédanyáik mindennapi használati tárgyaival, régi fényképek és szakvezetés segítségével.

Bővebben…

Madárkert – Díszmadár és Kisállat-gyüjtemény

A madárpark mindennap 9.00-16.00-ig nyitva tart, ünnepnapokon is. Keddi napokon zárva, kivéve, ha ünnepnapra esik! A kertet csak folyamatosan növekvő látogatói létszám mellett tudjuk fenntartani, fejleszteni, amihez reméljük, olvasóink jelentős részét is vendégeink közt tudhatjuk. Amennyiben a weboldalunkon, vagy facebook oldalunkon lévő információk, képek elnyerik tetszésüket köszönettel vesszük, ha ismerőseiknek ajánlják! Leendő vendégeink számára szervezett kirándulást, néprajzi bemutatókat, különleges helyi gasztronómiát és lovasprogramokat is kínálunk.

Bővebben…

Szegedi Vadaspark

1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. Még emberi kor léptékében sem nagy az az időtartam, amely az alapítástól máig terjed, mégis bővelkedik sorsfordító eseményekben. Olvassa el a Zootörténelem aloldalunkat, és meggyőződhet arról, hogy egy fiatal intézmény is büszkélkedhet nagy múlttal! A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, joggal tekinthetjük a fajok menedékének, a Természetvédelmi Mentőközpont pedig évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de felépülve a Vadasparkban, visszatérhetnek természetes élőhelyükre.

Bővebben…

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

 

Hazánk nemzeti emlékhelye, muzeális kiállítóhely, mely kiemelkedő szerepet játszott történelmi múltunkban, a honfoglalás meghatározó színtere. Anonymus 1200 körül írta le krónikájában, a Gesta Hungarorumban: „Azon a helyen a vezér és nemesei elrendezték az országnak minden szokástörvényét meg valamennyi jogát is, hogy miképpen szolgáljanak a vezérnek meg főembereinek, vagy miképpen tegyenek igazságot bárminő elkövetett vétekért. Azt a helyet, ahol mindezt elrendezték, a magyarok a maguk nyelvén Szerinek nevezték el azért, mert ott ejtették meg a szerét az ország egész dolgának.\” Az „első országgyűlés” helyszíneként számon tartott Ópusztaszernek vitathatatlan a magyarság összetartozását erősítő jellege.

Bővebben…

Sun City Szabadidőközpont

 

A Sun City olyan hely, amit nem szabad kihagyni! Szeged és Hódmezővásárhely közt egy olyan szabadidőparkot alakítottunk ki, ahol mindent megtalálható egy tökéletes naphoz akár családdal, akár barátokkal érkezel. A több mint 16 hektáros parkban wakeboardpályákkal, kalandparkkal, jet ski-kel és sportpályákkal várjuk mozogni vágyó vendégeinket, míg a homokos napágyakkal és csúszdákkal felszerelt strand tökéletes helyszíne egy nyári pihenésnek.

Bővebben…

Szeged és a Szabadtéri Játékok

 

A XX. század első felében Európa nagy szellemi centrumaiban egyre divatosabbá váltak a különböző kulturális értékekre, hagyományokra épülő fesztiválok, valamint a nagyszabású szabadtéri rendezvények. A külföldi rendezvények sikerei a magyar szellemi élet képviselőit hasonló indíttatású fesztiválok megszervezésére sarkallta. Magyarországon az elsők között indították útjára az immár több mint hetven éves múlttal rendelkező nyári színházat, a Szegedi Szabadtéri Játékokat.
A Játékok ötletét először 1926-ban Juhász Gyula a szegedi költő vetette fel. A gondolatot a kulturális és politikai élet számos jeles képviselője támogatta. A “főpróbára” a lehetőséget a Fogadalmi Templom felszentelésére rendezett ünnepségsorozat adta 1930 őszén. Az árkádsorral körbevett templomtér kiváló akusztikájával ideális helyszínnek bizonyult a szabadtéri színielőadások megrendezésére. Az első előadásra – Magyar Passió – 1931. június 13-án került sor. Ezt követően a szabadtéri előadások töretlen sikerrel minden év nyarán Szeged fő attrakcióját jelentették. A sikersorozatnak a II. világháború vetett véget, az 1939-es nyár után 20 évig csöndes lett a tér.

Az újrakezdés 1959. július 25-ig váratott magára, s azon az estén a Hunyadi László dallamaival megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok máig tartó második fejezete. 1994-ben a Játékok új nézőteret kapott. A teret egész évben elfoglaló lelátót, csak az előadások idejére felállított, 4000 férőhelyes mobil nézőtérrel cserélték le.A szektorokat az 1879-es tiszai nagyárvíz idején segítséget nyújtó európai fővárosokról (London, Róma, Párizs, Berlin, Brüsszel, Bécs), illetve Szeged testvérvárosairól (Darmstadt, Turku, Parma, Nizza, Szabadka, Toledo, Odessza) nevezték el.
Az “újkori” játékok több mint 40 éve alatt – 142 darab 657 előadására – több mint 3 millióan voltak kíváncsiak. A Szegedi Szabadtéri Játékok újrakezdésének 25. évfordulójára a rendezvény kivívta az “ország legnagyobb szabadtéri színháza” címet, amelyet mind a mai napig méltán meg is tartott.

Bővebben…

Szegedi Piac – Ritkaságok a Mars Téren

A Délmagyarországban minden szombaton helyi ős- és kistermelőket mutatunk be. A sorozattal az a célunk, hogy összehozzuk a helyi termelőket és portékáikat az olvasókkal. Ezúttal egyedi termékeket találtunk a szegedi Mars téren: bordáskelt, gömbcukkinit és kecskesajtot.

Bővebben…