Miből is áll?

Kisparaszt Vendégház

Három szoba (2, 3, 3 ágy) konyha, étkező, fürdő+wc, wc, mosoda, nagykonyha, kemence, kandalló, termő vegyes gyümölcsös, vén diófa, fűszerkert, zöldséges kert, bográcsozó, grillező.

 

Kinek miért lehet jó választás ez a kedves kis ház?

Szinte minden ember életébe elérkezik az a pillanat, amikor vágyik a természet közelségére, csendre, nyugalomra, szabadságra. Ilyenkor kiszabadulva a dinamikusan nyüzsgő hétköznapok monotonitásából jól esik elbújni kicsit a világ szeme elől. Csak úgy megpihenni, relaxálni, élvezni a csendet, töltődni….csak úgy, végre egyedül lenni!
A nagyvárosban minden adott, gyors, csomagolt, késztermék, előkészített, gyorsmenü, pizzafutár, energiaital…. no de mi a helyzet egy tanyán? Leszedhetjük a fáról a friss idénygyümölcsöt, megkopaszthatunk egy kukoricán nevelkedett tanyasi kakast, majd finom pörköltet főzhetünk belőle a bográcsban. Mi legyen a desszert? Készítsünk egy kis lekváros buktát, ideje megtanulni dagasztani, s aztán kemencébe vele! Öblítsük le ezt a sok finomságot a „szomszéd” barackpálinkájával, egészségünkre! A háziasszony segítségére szükség esetén számíthattok (:

Szakadjunk el kicsit a munkától.

 

A környék tökéletes alkalmas biciklitúrákra, a közeli helyeken lehetőség van lovaglásra, quadtúrákra a mórahalmi bivalyrezervátumba, horgászatra, vadászatra vagy a környékbeli gyógyfürdőket élvezni. Este jól esik majd megpihenni a kandalló melegénél, vagy éppen a vályogház adta hűs szobában.
Hol a legideálisabb böjtölni? Ahol esélyünk sincs rá, hogy kiugorhatunk a sarokra egy adag sült kolbászért. Csend van, tisztaság, csak a természet, sehol egy TV (:
Ellenben a fűszertár gyógynövényeiből finom böjti teákat lehet készíteni.

 

 

 

Disznóvágás?

 

Miért ne? Barátokkal, családdal, kollégákkal megszervezve, komplett feldolgozással. Nincs még megfelelő gyakorlat? Semmi gond, elhívjuk a másik „szomszédot”, aki történetesen hentes mester. Megtanítja a feldolgozás csínját-bínját, legközelebb már nem kell segítség.
Fitnesz és konditerem helyett fizethetünk egy kis „parasztwellneszért” is! Kertészkedjünk kicsit. Az egy hektáros birtokon bizony akad tennivaló. Az ásás, kapálás, gereblyézés, metszés, ültetés….. igazán lélekemelő feladat. Tisztítja a tüdőt, edzi a testet, fogyasztja a kilókat. A munka végeztével természetesen bioételek kerülhetnek az asztalra, s persze a másik „szomszéd” szilvapálinkája.

Legyen élet a tanyán?

Legyen! A kis baráti társaság szeretne egy szülinapot, bulit, ballagást…? Szabad a tér, lehet bográcsozni, grillezni, szalonnát sütögetni, de igény szerint házhoz is rendelhető a kívánt menü. Végre lehet hangoskodni, legfeljebb a „harmadik szomszéd” most nem pálinkával kedveskedik.
Szeged közelsége miatt (15 km) lehet ez szép kis tanya csak egyszerűen szálláshely. Kényelmes új autentikus bútoraival, jól felszerelt konyhájával otthonos, meleg.

Kérdésed van?

Hívd ügyvezetőnket: Rácz Zsuzsanna

(06 30 555 3809)

vagy írj nekünk!

14 + 15 =