Házirend

 

Hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkedne Házirendünkkel. A foglalás igazolásánál feltételezhető, hogy Ön ismeri és elfogadja ezt a Házirendet, valamint hogy be is fogja tartani. A Házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

A Liget Rezidencia Élményház csak rendeltetésének megfelelően használható. Használója nem sérthet meg hatályos jogszabályi előírásokat, rendelkezéseket, illetve jelen Házirendben foglalt szabályokat.

A Liget Rezidencia Élményház területén TILOS:

 • az olyan tevékenység, amely a Liget Rezidencia Élményház szolgáltatási tevékenységén kívül esik, jogszabályba ütközik;
 • minden, másokat erős zajjal, szaggal vagy egyéb környezeti ártalommal járó zavaró tevékenység;
 • drogok, tiltott doppingszerek, narkotikumok fogyasztása vagy ezekkel való visszaélés, ill. bármely veszélyes anyag és/vagy tárgy, (robbanóanyagok, pirotechnikai eszközök);

A Vendégház az érkezés napján 14 órától, az elutazás napján délelőtt 10 óráig áll rendelkezésre. A tulajdonos a lefoglalt szálláshelyet az érkezés napján 20 óráig tartja fenn, ezután jogosult annak értékesítésére. Egyéb lehetőségek (korábbi érkezés, későbbi távozás) megbeszélés tárgyát képezi és felár ellenében történik.

A szálláshely elfoglalásának, a társaság képviselője számára történő kulcsátadás minősül, amit egy teljes körbevezetés előz meg, ahol is ismertetésre kerül a berendezési tárgyak, műszaki eszközök rendeltetésszerű használata. Minden esetben a csoport, társaság vezetője, szervezője akivel a továbbiakban tartjuk a kapcsolatot, aki anyagi felelősséggel is tartozik a társaság által okozott károkért, ill. az esetlegesen felmerült problémákért, hibákért.

A Vendégházat csak és kizárólag az előzetesen bejelentett Vendégek vehetik igénybe. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a fizetett létszámban tartózkodnak-e a Vendégek.

A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket. A szállásdíj után idegenforgalmi adót nem kell megfizetni!

A Vendégek által, a nem rendeltetésszerű használattal vagy gondatlanságból okozott kárt, a Vendégek részéről a szállásadónak közvetlenül meg kell téríteni.

A Liget Rezidencia Élményház üzemeltetője nem vállal felelősséget a személyekben vagy anyagi értékekben keletkezett károkért, amennyiben azok a Házirend be nem tartásából, illetve a Vendégeknek felróható magatartásából erednek. Nem vállal felelősséget továbbá az elveszett, eltulajdonított tárgyakért, eszközökért.

A szolgáltatásokat minden Vendég saját felelősségére és kockázatára veszi igénybe.

Kérjük, hogy jelezzék, ha valamely használati eszköz meghibásodik, hogy mielőbb kijavíthassuk azt.

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek!

A keletkezett szemetet kérjük a garázs előtt elhelyezett nagy kukába ürítsék.

Amennyiben a Vendégházban tartózkodás alatt, a Vendégházzal kapcsolatban, bármilyen probléma felmerül, kérjük, haladéktalanul értesítse arról a szállásadót!

Wellness részleg használatára vonatkozó szabályok

A medencetér és a medence használatának általános szabályai

A medence hőfoka 28 C°

 1. A medencetér szolgáltatásait mindenki a saját felelősségére veheti igénybe!
 2. A medence részlegben papucs használata kötelező. Utcai cipőben belépni TILOS!
 3. A medencetérbe italt és élelmiszert bevinni TILOS!
 4. A medencetérben 14 év alatti gyermek csak felnőtt felügyeletével tartózkodhat.
 5. Medencék használata előtt a zuhanyzó használata kötelező.
 6. A fürdő területén kérjük, legyenek különös tekintettel arra, hogy a medencék környékén a kövezet nedves lehet, ezért nagyobb az elcsúszás veszélye. Kérjük, fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt!
 7. Bőrbetegséggel, fertőző betegséggel és nyílt sebbel rendelkező Vendégek a fürdő szolgáltatásait NEM vehetik igénybe!
 8. A medencetér és a medencék tisztaságára ügyelni kötelező!
 9. A Vendégek kötelesek az uszoda berendezéseinek állagát óvni, azokat rendeltetésszerűen használni. A szándékos vagy gondatlan károkozás kártérítési kötelezettséget von maga után.
 10. A medencét használaton kívül kérjük a takarófóliával letakarni!

A szaunázásra vonatkozó általános szabályok

 1. A szauna 12 éves kor alatt nem használható!
 2. A szaunát egyidejűleg maximum 5 fő használhatja.
 3. Az öltöző-és zuhanytérben, valamint a szauna előterében papucs használata kötelező. Kérjük, legyenek különös tekintettel arra, hogy a szaunák környékén a kövezet nedves lehet, így nagyobb az elcsúszás veszélye. Kérjük, fokozottan figyeljenek a csúszás veszély miatt!
 4. Bőrbetegséggel, fertőző betegséggel és nyílt sebbel rendelkező Vendégek a szaunát nem vehetik igénybe!
 5. A szaunázás előtt célszerű lezuhanyozni. Zuhanyozás után törölközzünk szárazra.
 6. A szaunában higiéniai megfontolásból csak a padra helyezett saját törölközőre szabad leülni. (Ügyeljünk arra, hogy mindig ugyanazt a felét használjuk!).
 7. Mindig vegyük le ékszereinket, mert a nagy melegtől gyorsan felforrósodva kellemetlenül égetheti bőrünket, ha erről megfeledkezünk.
 8. A szauna padokra papucsban tilos fellépni!
 9. A szaunákba italt és élelmiszert bevinni TILOS! Ez nemcsak a tisztálkodás, hanem a relaxáció és a szellemi meditáció helye is.
  Lázasan betegen soha ne szaunázzunk, megelőzésre azonban mindenkinek ajánlott.
 10. A szaunákban az illóolaj csak mértékkel használható.

A Házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók, vitás kérdésekben a Felek a Szegedi Járásbíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

Minden észrevételt, akkor veszünk figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve, ezért utólagos reklamációt nem fogadunk el!

Kérjük, hogy javaslataival, kérésével forduljon a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz!

 

 

Kellemes időtöltést és jó pihenést kívánunk!

Liget Rezidencia csapata

  Elérhetőségek

  6787 Zákányszék, Tanya 239.
  +36 30 555 3809

  1 + 12 =